Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2021 19:40 - Пандемията Covid-19 не съществува
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.12.2021 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Пандемията Covid-19 не съществува част I

От проф. Мишел Чосудовски Глобални изследвания, 29 ноември 2021 г Глобални изследвания

10 ноември 2021 г Тема: Медийна дезинформация , наука и медицина , Организация на обединените нации

  image

Всички статии от Global Research могат да се четат на 51 езика, като активирате  падащото меню „Превод на уебсайт“ в горния банер на нашата начална страница (версия за настолни компютри). 

Посетете и ни последвайте в Instagram на  @crg_globalresearch.

За да получите ежедневния бюлетин на Global Research (избрани статии),  щракнете тук .

Посетете и ни последвайте в Instagram на @ crg_globalresearch .

Моля, препратете тази важна статия, която е обект на цензура от търсачките.

За да прочетете част II от тази статия, щракнете върху връзката по-долу

.

image

Фалшива наука, невалидни данни: Няма такова нещо като „потвърден случай на Covid-19“. Пандемия няма

 

  Въведение

Има много объркване и дезинформация относно естеството на така наречената „пандемия“ на Covid-19.

Определението за пандемия рядко се споменава от правителствата и корпоративните медии. 

Това, което потвърждава съществуването на пандемия, е не само броят на хората, засегнати от Covid-19, но и надеждни доказателства за огнище на заболяване, което се разпространява в широк географски район „включително множество страни или континенти“

„ Пандемията е епидемия, която става много разпространена и засяга цял регион, континент или света“ (Nature) 

Горното определение по никакъв начин не описва предполагаемото  разпространение  на SARS-CoV-2.  

Никога не е имало пандемия

Разследвах подробно този въпрос от януари 2020 г. и стигнах до заключението въз основа на съответните дефиниции, историята на кризата с короната, както и официалните „оценки“ на СЗО за „положителни случаи на Covid“, че никога не е имало пандемия.

В началото на кризата с короната броят на така наречените потвърдени положителни случаи беше ужасно нисък, като се започне с 83 положителни случая извън Китай  (6,4 милиарда души). Тези абсурдно ниски числа все пак бяха използвани, за да оправдаят стартирането на 30 януари 2020 г. на Световна спешна ситуация в областта на общественото здраве, водеща шест седмици по-късно до официалното обявяване на световна пандемия на 11 март 2021 г. ( 44 279 COVID-позитивни случая  извън Китай).

Тест, тест, тест

Едва след официалното обявяване на пандемията (11 март 2020 г.) броят на случаите на Covid-19 се увеличи. И това нямаше нищо общо с предполагаемото разпространение на болестта в големи региони на света. 

Създаден е високоорганизиран апарат за тестване на Covid. Мандатът беше Test Test Test. 

Междувременно фондация Гейтс заедно с други филантропи милиардери  щедро финансираха значителни инвестиции в PCR-RT тестване

image

Екранна снимка, Forbes, 1 юли 2021 г

Тест за полимеразна верижна реакция (PCR-RT) 

„Персонализираният“ и дефектен PCR-RT тест (който при никакви обстоятелства не идентифицира вируса SARS-CoV-2) е използван по целия свят за генериране на милиони погрешно положителни случаи на Covid. След това последните бяха използвани за поддържане на илюзията, че предполагаемата пандемия е реална и че вирусът SARS-CoV-2 се разпространява безмилостно във всички големи региони на света. 

Тази оценка, базирана на грешни числа, беше използвана за оглавяване на кампанията за страх. 

image

Погрешните цифри за положителни случаи вече са част от гигантска база данни, съчетани с фалшиви данни за така наречената смъртност от Covid-19.

От своя страна тези милиони положителни случаи се използват за оправдаване на всяка отделна политика, свързана с Covid-19, приета от март 2020 г., включително блокиране, ограничаване на работната сила, социално дистанциране, маска за лице, затваряне на училища, колежи и университети, спиране на културни и спортни събития и др.  

Тази таблица с положителни случаи на Covid също беше използвана като претекст за оправдаване на „ затварянето“  на глобалната икономика през март 2020 г. (едновременно „затваряне“ на 190 национални икономики на държави-членки на ООН), за които се твърди, че с цел спасяване на животи.

И от декември 2020 г. предполагаемата „пандемия Covid-19“ се  използва, за да се убедят хората по целия свят, че ваксината Covid-19 (в съчетание с паспорта на ваксината) е „решение“ за ограничаване на разпространението на болестта.

Дефиниране на пандемията

При анализирането на еволюцията на кризата Covid-19 трябва да разграничим три важни понятия:  избухването на болестта, епидемията и пандемията.  

Избухването  представлява:

„внезапно нарастване на честотата на заболяването“ и обикновено е ограничено до локализирана област или конкретна група хора. Ако огнището стане по-тежко и по-малко локализирано, то може да се характеризира като епидемия . Ако се разшири още повече и засегне значителна част от населението, болестта може да се характеризира като пандемия. Уебстър-Мериам

Епидемията се определя като огнище на заболяване:

„засяга или има тенденция да засяга непропорционално голям брой индивиди в рамките на едно население, общност или регион едновременно“

Пандемията се дефинира най-общо като продължение на епидемията:

„Избухване на заболяване, което се проявява в широк географски район (като множество държави или континенти) и обикновено засяга значителна част от населението“ ( Webster-Merriam , акцентът е добавен)

    image 

Въз основа на горните дефиниции, както и на данните, публикувани от китайските здравни власти относно положителни случаи, в края на декември 2019 г. имаше избухване на болестта  в  Ухан, провинция Хубей.

Преглед на данните, довели до официалното решение на СЗО да обяви пандемия на 11 март 2020 г., потвърждава следното:

  • няма доказателства за пандемия, характеризираща се с огнище на Covid-19 „в широк географски район, като множество държави или континенти“
  •  Официалните публикувани данни на СЗО относно предполагаемото разпространение на Covid-19 не потвърждават съществуването нито на епидемия, нито на пандемия. 
Извънредна ситуация в областта на общественото здраве от международна загриженост ( PHEIC)

Първата стъпка към изграждане на фалшив консенсус относно потенциалното разпространение на болестта беше започната на 30 януари 2020 г. с решението на СЗО да обяви извънредна ситуация за общественото здраве от международна загриженост ( PHEIC ).

Съгласно Международните здравни правила (IHR) от 2005 г. , държавите-членки на СЗО имат „законово задължение да реагират своевременно на PHEIC“.

Без нито капчица доказателство, генералният директор на СЗО обяви  PHEIC,  като посочи

„риск за общественото здраве за други държави поради международното разпространение на болестта и потенциално изискващ координиран международен отговор“.

Това предупреждение посочи възможната поява на пандемия.

Глобална спешна здравна ситуация въз основа на 83 положителни случая на Covid-19 извън Китай

PHEIC на 30 януари 2020 г.  намеква за възможността от пандемия. В съвет, публикуван на 19 декември 2019 г. (едва две седмици преди избухването на Ухан), СЗО потвърди отново определението за PHEIC: 

„ситуация, която е:

  • сериозно, внезапно, необичайно или неочаквано;
  • носи последици за общественото здраве отвъд националната граница на засегнатата държава;
  • може да изисква незабавни международни действия."

imageИзвикването на PHEIC беше измамно решение от страна на генералния директор на СЗО д-р Тедрос Аданом Гебрейесус . Защо? Защото на 30 януари 2020 г. имаше 83 положителни случая на Covid извън Китай за население от 6,4 милиарда души.

83 случая в 18 страни и само 7 от тях не са пътували в Китай. (вижте СЗО , 30 януари 2020 г.).

„Доказателствата“ сочат към измама Нямаше нищо „сериозно, внезапно, необичайно или неочаквано“, което да изисква незабавни международни действия.

imageТези абсурдно ниски цифри,  които не бяха споменати от медиите, не попречиха на стартирането на световна кампания за страх.

През седмицата, предшестваща това историческо решение на СЗО. PHEIC беше обект на „консултации“ на Световния икономически форум (WEF), Давос (21-24 януари). Генералният директор на СЗО д-р Тедрос присъства в Давос. Имаха ли тези консултации инструмент за влияние върху историческото решение на СЗО да обяви PHEIC на 30 януари.

Имаше ли  конфликт на интереси, както е определен от СЗО ? Най-големият донор на СЗО е фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която заедно със WEF и CEPI вече обявиха в Давос разработването на ваксина срещу Covid-19 преди историческото стартиране на PHEIC на 30 януари.

Генералният директор на СЗО имаше подкрепата на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Big Pharma и Световния икономически форум (WEF). (Вижте Мишел Чосудовски, Е книга , глава II)

„Поделения“ в рамките на СЗО

Има индикации, че решението на генералния директор на  СЗО да обяви PHEIC е взето в кулоарите на Световния икономически форум (WEF) в Давос (21-24 януари), припокривайки се със заседанието на спешната комисия на СЗО в Женева на 22 януари на 22 януари.  януари, 2020 г. Според протокола от това заседание (извадка по-долу) в комисията по спешни случаи имаше разделения относно повикването на PHEIC:

На 22 януари членовете на комисията по спешни случаи изразиха различни мнения относно това дали това събитие представлява PHEIC или не. По това време съветът беше, че събитието не представлява PHEIC , но членовете на комисията се съгласиха с неотложността на ситуацията и предложиха комисията да бъде свикана отново след няколко дни, за да проучи допълнително ситуацията.

„Разнопосочни възгледи“ е подценяване. Имаше твърда опозиция срещу прилагането на PHEIC. 83 положителни случая на 30 януари „не представляват PHEIC“. 

Трябва да спомена, че първият PHEIC датира от 2009 г. Той беше открит от СЗО във връзка с пандемията от свински грип H1N1 , която се оказа измама.

На 29 януари 2020 г., деня преди пускането на PHEIC ( записан от СЗО), имаше 5 случая в САЩ, 3 в Канада, 4 във Франция, 4 в Германия. 

Нямаше „научна основа“, която да оправдае стартирането на спешна ситуация в световното обществено здравеопазване.

И имайте предвид, че цифрите, цитирани по-горе, се основават на положителни оценки за Covid, генерирани от спорната и оспорвана PCR-RT методология

image

Екранна снимка на таблицата на СЗО, 29 януари 2020 г. (pdf документ вече не е наличен)

31 януари 2020 г.: Решението на президента Тръмп да спре въздушното пътуване с Китай

И тези абсурдно нисък брой положителни случаи на Covid бяха използвани от президента Тръмп за прекратяване на въздушното пътуване до Китай на следващия ден (31 януари 2020 г.).

... Тръмп обяви, че ще откаже влизането в САЩ както на китайски, така и на чужди граждани, „които са пътували в Китай през последните 14 дни“ Това веднага предизвика криза във въздушните пътувания, транспорта, търговските отношения между САЩ и Китай, както и сделките за превоз на товари и превоз.

… Петте така наречени „потвърдени случая“ в САЩ  бяха достатъчни, за да „оправдаят“ решението на президента Тръмп от 31 януари 2020 г. да спре въздушното пътуване до Китай, като същевременно ускори кампания на омраза срещу етнически китайци в целия западен свят. (Мишел Чосудовски, Електронна книга, глава II)

Това историческо решение от 31 януари 2020 г. проправи пътя към нарушаването на международната търговия със стоки, както и към налагането на световни ограничения върху въздушните пътувания. Това също доведе до фалит на големи авиокомпании, хотелски вериги и туристическата индустрия по целия свят. 

И всичко, от което се нуждаеха, бяха 83 положителни случая на Covid.

Следващата стъпка от сагата за COVID-19 се разгръща на 20 февруари 2020 г.

20-21 февруари 2020 г. Д-р Тедрос намеква, че пандемията е неизбежна. 1073 Covid положителни случая извън Китай

На пресконференция в четвъртък, 20 февруари следобед (CET време) на  брифинг в Женева, генералният директор на СЗО. Д-р Тедрос Аданом Гебрейесус каза, че е така

„загрижени, че шансът за овладяване на епидемията от коронавирус „приключва“…

„Вярвам, че прозорецът на възможностите все още е налице, но прозорецът се стеснява.

Глупости и откровени лъжи. О imageп деня на историческия пресконференция д-р Tedros "(20 февруари, 2020) записания брой на потвърдените случаи извън Китай е 1073, от които 621 са били пътниците и екипажа на Diamond Princess круизен кораб (блокирани в японски териториални води). 

В същия ден  57,9% от „потвърдените случаи“ на Covid-19 в световен мащаб са от Diamond Princess , което едва ли е представително за световна „статистическа тенденция“. От статистическа гледна точка решението на СЗО, сочещо потенциално „разпространение на вируса по света“, няма смисъл.

На крайцера е наложена карантина.  Вижте проучването на NCBI . Много пътници се разболяха заради задържането на лодката. Всички пътници и екипаж на Diamond Princess преминаха PCR теста. Без данните на Diamond Princess, така наречените потвърдени случаи в световен мащаб извън Китай на 20 февруари 2020 г. бяха от порядъка на  452 от населението от 6,4 милиарда.  (Вижте графиката по-долу, показваща международно удобство (Diamond Princess))

Излишно е да казвам, че тези т. нар. данни бяха инструментални за оглавяването на кампанията за страх и срива на финансовите пазари през месец февруари 2020 г.

image

image

image

Екранна снимка, пресконференция на СЗО, 20 февруари 2020 г

Забележка: Табличните данни по-горе за 20 февруари 2020 г. показват 1073 случая. 1076 случая на пресконференцията на СЗО  )
image

Изявлението на д-р Тедрос (базирано на погрешни концепции и статистически данни) постави основата за срива на фондовия пазар на 20-21 февруари.

Това са цифрите (таблица вдясно), използвани в подкрепа на предупрежденията на Тедрос, че пандемията е неизбежна.

Началото на март 2020 г

Регистрираните Covid положителни случаи остават изключително ниски. На  5 март генералният директор на  СЗО потвърждава, че извън Китай има 2055 съобщени случая в 33 страни . Около 80% от тези случаи са от три държави (Южна Корея, Иран, Италия).

На 8 март, три дни преди официалното стартиране на пандемията Covid-19, броят на „потвърдените случаи“ (заразени и възстановени) в Съединените щати беше от порядъка на 430, като нарасна до около 600 на 8 март 2020 г.

Сравнете тези абсурдно ниски цифри с тези, отнасящи се до вируса на грип B: CDC изчисли за 2019-2020 г. „най-малко 15 милиона [САЩ] вирусни грипни заболявания… 140 000 хоспитализации и 8 200 смъртни случая. ( Хълмът )

Струва си да се отбележи, че в началото на март съобщените нови случаи в Китай паднаха до двуцифрени цифри . 99 случая, регистрирани на 7 март.   Всички нови случаи извън провинция Хубей бяха категоризирани като „внесени инфекции“ (от чужди държави). Остава да се установи надеждността на данните:

99 новопотвърдени случая, включително 74 в провинция Хубей, … Новите случая включват 24 внесени инфекции — 17 в провинция Гансу, три в Пекин, три в Шанхай и един в провинция Гуандун.

Докато епидемията в провинция Хубей на практика приключи, фалшивата пандемия извън Китай, стартирана на 11 март, започна.

11 март 2020 г.: Историческата пандемия Covid-19, 44 279 „потвърдени случая“ 

СЗО официално обяви световна пандемия в момент, когато имаше 44 279 потвърдени случая извън Китай  (6,4 милиарда население) Ето обосновката на генералния директор  на СЗО относно решението на СЗО да обяви световна пандемия:

Както казах в понеделник, само разглеждането на броя на случаите и броя на засегнатите държави не разказва цялата история.

От 118 000 случая, съобщени в световен мащаб в 114 държави, повече от 90 процента от случаите са само в четири държави , а две от тях – Китай и Република Корея – имат значително намаляващи епидемии.

81 държави не са съобщили за нито един случай, а 57 държави са съобщили за 10 или по-малко случая. 

image

Безсмислено и противоречиво твърдение. Няма доказателства за разгръщаща се пандемия.

Това са цифрите, използвани за оправдаване на блокирането и затварянето на 190 национални икономики с оглед спасяването на животи.

В САЩ, записани на 11 март 2020 г., според Джон Хопкинс е имало: 1335 „случая“ и 29 смъртни случая  („предполагаемо“ плюс PCR потвърдено).

Няма данни за пандемия на 11 март 2020 г. 

Непосредствено след съобщението на СЗО от 11 март 2020 г., кампанията за страх премина на висока скорост. Фондовите пазари се сринаха на следващия ден: Черен четвъртък.

На  18 март 2020 г. в САЩ стартира блокиране. 

 

Възходящата тенденция на Covid положителните след блокирането от 11 март 2020 г.

Това, което може да се наблюдава на диаграмата по-долу, е, че регистрираните Covid положителни случаи са били изключително ниски преди официалното обявяване на пандемия на 11 март 2020 г.:  44 279 случая извън Китай. Нямаше абсолютно никакво оправдание за стартиране на блокирането като средство за борба с несъществуваща „пандемия“.

От 11 март 2020 г., след блокирането, националните правителства бяха призовани да приложат PCR-RT теста в огромен мащаб, с оглед увеличаване на броя на положителните случаи на covid в световен мащаб.

Тест, тест, тест: Цифрите започнаха да се покачват с оглед генериране на все повече и повече фалшиви статистически данни.

Вижте таблицата по-долу. Много малък брой положителни случаи в началото на март. И тогава положителните случаи на Covid ще нараснат високо от април, май юни 2020 г.

image

***

В част II ще разгледаме ролята на погрешния PCR-RT тест и как той е бил приложен за поддържане на илюзията за световна пандемия.

Вижте електронната книга на Мишел Чосудовски, 13 глави:

Световната корона криза 2020-21: унищожаване на гражданското общество, инженерна икономическа депресия, глобален преврат и „Голямото възстановяване“

***

за автора

image

Мишел Чосудовски е награден автор, професор по икономика (почетен) в Университета в Отава, основател и директор на Центъра за изследване на глобализацията (CRG), Монреал, редактор на Global Research.

Той е предприел теренни изследвания в Латинска Америка, Азия, Близкия изток, Субсахарска Африка и Тихия океан и е писал обширно за икономиките на развиващите се страни с акцент върху бедността и социалното неравенство. Той също така е предприел изследвания в областта на икономиката на здравеопазването (Икономическа комисия на ООН за Латинска Америка и Карибите (ECLAC), UNFPA, CIDA, СЗО, правителството на Венецуела, John Hopkins International Journal of Health Services  ( 1979 , 1983 )

Той е автор на дванадесет книги, включително Глобализацията на бедността и Новият световен ред  (2003),  Американската „Война срещу тероризма“  (2005),   Глобализацията на войната, Дългата война на Америка срещу човечеството (2015).

Той е сътрудник на Енциклопедия Британика. Неговите писания са публикувани на повече от двадесет езика. През 2014 г. е награден със Златен медал за заслуги към Република Сърбия за своите писания за агресивната война на НАТО срещу Югославия. С него можете да се свържете на crgeditor@yahoo.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753052
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031